“Du skal ikke inhalere min frikadelle!” (1/2)

Sagde min mand til mig.

Jeg har været små-syg af et par omgange og startede derfor for nogle uger tilbage på Detox.

Start-resultatet blev flere dages GODYL hovedpine, træthed og, som om det ikke var nok, influenzalignende symptomer og feber oven i hatten – Sikke en bonus!

Det er ikke første gang, jeg tager en Detox og Juice/vandfaste, men jeg havde da lykkeligt glemt, hvad der sker når processen kickstartes.

..Men det giver mening, at affaldsstofferne rammer mig så hårdt, når jeg minder mig selv om de kropslige udfordringer, jeg for nyligt har været igennem, …


Og hvorfor fortæller jeg så dette?

Til dagligt, i min klinik, nyder jeg, og er i dyb taknemmelighed for, at kunne støtte og hjælpe mennesker til, at genfinde deres kropslige og mentale balance.

I det rum, jeg i min klinik, holder for disse mennesker, falder samtalen bl.a. ofte på, at vi selv skal tage iltmasken på, for derefter at hjælpe andre.

Foto by Kit Bastholm

Når ubalancer som, acne, uterlig mave og sygdom melder sig, er det, for mig, et signal til, at jeg skal sætte tempoet ned og genfinde min egen balance. Det er her Detox kommer ind i billedet.

 

 

Hvorfor opstår der ubalancer?

Egentlig er vores krop indrettet således, at den fint evner at udrense sig selv. Vores tarmsystem er en super vigtig faktor, idet 2/3 dele af kroppens immunforsvar sidder her.

Opstår der ubalancer i kroppen, kan kroppen forgifte sig selv. Og selvom vores yderst intelligente krop er i stand til at håndtere en vis mængde af affald, kan et resultat af for meget ophobet affald, blive et svækket immunsystem, hvilket i sig selv er en yderst uheldig effekt.

 

"Kroppen og leveren har ikke brug for en detoxkur for at rense kroppen. Det klarer en rask lever helt af sig selv!"

Johanne Krogh Hansen, Læge ved Center for Leverforskning

 

For meget ophobet affald opstår, når kroppen presses for hårdt, med for meget eller forkert mad og drikke, stress, kemikalier (fysisk som psykisk) og medicin, og kan medføre overbelastning af kroppen.

Den belastning kan i værste fald, bare for at nævne nogle eksempler, vise sig som forhøjet blodtryk, usund hud, energiforladthed, søvnproblemer, diabetes, allergi, samt smerter i f.eks. ryggen og/eller, ømhed i led og sener.

   

 

Hvorfor er Detox en god ide?

For mig er Detox en lejlighed til at:

 • Nulstille og udrense min krop – min indre motor
 • Genfinde en balance i min krop
 • Styrke mine sanser
 • Give kroppen optimale betingelser for at regenere og reparere gener og ubalancer som f.eks. Uren hud, oppustethed og fordøjelses problemer etc.
 • Styrke mit immunforsvar, øge min energi og forebygge sygdom
 • Mærke mig selv og hvad min krop har brug for
 • Finde tilbage til mit fundament

Bonus resultatet er tilmed en smukkere hud med større glød

Ved en detox fjernes overordnet set al syreholdig mad og drikke og erstattes af Detox kost, dvs. helt naturlig levende mad, som er basisk. På den måde fjerner du det, der belaster og giver i stedet kroppen mulighed for at genfinde sin balance.
Basalt set fjernes stimulanser, der indeholder koffein, sukker, kunstige sødemidler og alkohol. Herudover, gluten, kød (animalsk protein), mælkeprodukter, æg, gær og visse typer at grøntsager i natskygge familien og tørrede krydderier.

Under Detox er det særligt tarmene, leveren og nyrerne der er på arbejde da de udskiller affaldsstoffer som urin, afføring og udånding.

Da vand er med til at fremme udskilning af affaldsstoffer, er det derfor også særligt vigtigt at sikre, at få drukket rigeligt, så kroppen er godt hydreret.

Der kan være forskellige årsager til i en periode at udelade bestemte fødevarer og jeg er sikker på, at der findes mange forskellige udrensningskure derude, men jeg bruger selv koncepterne fra Bogen; ”Den Fede Faste” skrevet af Martin Bonde Mogensen og han ekskone Zennie Storm der i øvrigt har lavet de lækreste opskrifter.

Deres detoxkoncept er baseret på forløb, der strækker sig over 3, 7, 14 eller 24 dage.
Men der findes mange forskellige måder at gøre det på og et hav af lækre opskrifter derude og som du nemt kan google dig til. Men, hold det simpelt.

"Du være ekstra opmærksom på at hvis du lider af en autoimmun og/eller kronisk sygdom, eller hvis du blot er det mindste i tvivl, så tag altid kontakt til din læge for dialog og vejledning for for en Detox!"

Dette er den første ud af to blogs jeg skriver om mine erfaringer og råd i forbindelse med Detox.

Du kan læse mere her i del 2 om:

 • Detox & Mindset
 • Gode råd baseret på mine erfaringer opsamlet over 3 år
 • Øvelser 
 • Meditationer 

Tak fordi du læste med!

Kærligst Kit

Klarity Kropsterapi & 
Lifecoaching v/Kit Bastholm

0 0 votes
Artikel Rating
Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Din feedback er velkommen!x
()
x

Modtag 3 øvelser gratis

Måske kunne du godt tænke dig at mærke befrielsen i et løft af positiv energi og kropslig grounding, interesseret i en behandling, men endnu ikke helt klar til at booke en tid til Kropsterapi så fortvivl ikke.

Jeg har sammensat 3 gratis øvelser, der kan hjælpe dig på vej og som du kan få tilsendt, når du udfylder formularen nedenfor.